Wet ‘Bedrag ineens’ uitgesteld

De datum waarop de wet ‘Bedrag ineens’ ingaat is opnieuw uitgesteld. In plaats van vanaf 1 juli 2023 gaat de nieuwe wet (waarschijnlijk) vanaf 1 januari 2024 gelden.

Wet bedrag ineens uitgesteld‘Bedrag ineens’

We lieten het u al eerder weten: er komt een nieuwe keuze als u met pensioen gaat. U kunt dan een deel van uw pensioen in één keer krijgen: een ‘bedrag ineens’. Met dat geld mag u doen wat u wilt. Maar als u kiest voor een bedrag ineens op uw pensioendatum, wordt uw pensioenuitkering daarna wel lager. Hoe dit precies werkt en waar u rekening mee moet houden, leest u in dit nieuwsbericht nog eens na.

Uitstel

De Tweede Kamer heeft meer tijd nodig om het wetsvoorstel goed te kunnen behandelen. Ook is het belangrijk dat pensioenfondsen alle deelnemers op tijd kunnen informeren, over deze nieuwe mogelijkheid én de gevolgen ervan. De nieuwe datum is daarom 1 januari 2024.

Vragen? We helpen u graag!

Als u na het lezen van dit nieuwsbericht vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wist u trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op deze website, bij de veelgestelde vragen?

Pagina delen op: