Uw pensioen in 2022: niet omhoog, maar ook niet omlaag

Elk jaar bekijkt Bpf HiBiN of de pensioenen omhoog kunnen, gelijk moeten blijven of – als het echt niet anders kan – omlaag moeten. Dat hangt af van de beleidsdekkingsgraad van het fonds. Wat betekent dat voor uw pensioen in 2022?

 

Goed nieuws: uw pensioen gaat niet omlaag
De pensioenen bij Bpf HiBiN hoeven in 2022 niet omlaag. De beleidsdekkingsgraad van Bpf HiBiN kwam op 31 december 2021 op 99,5% uit. Pensioenfondsen moeten hun pensioenen verlagen als de dekkingsgraad aan het eind van het jaar onder een kritische grens komt. Omdat dit bij ons fonds niet het geval is, hoeven de pensioenen bij Bpf HiBiN niet verlaagd te worden. Dat is goed nieuws.

 

Uw pensioen gaat in 2022 helaas niet omhoog
Door de strenge regels voor Nederlandse pensioenfondsen mogen pensioenen pas omhoog (toeslagverlening of indexatie genoemd) als de beleidsdekkingsgraad aan het eind van het jaar hoger is dan 110%. Bij Bpf HiBiN is de beleidsdekkingsgraad op 31 december 2021 99,5%. Dat betekent dat het fonds de pensioenen niet mag verhogen. De kans bestaat dat dit jaar de regels voor toeslagverlening soepeler worden: de overheid onderzoekt of de grens van 110% naar 105% kan gaan. Voor het verlagen van de grens gelden dan wel voorwaarden voor het fonds. Als er daardoor iets verandert voor uw pensioen, laten we u dat natuurlijk weten.

 

Wilt u meer weten over pensioen? Check dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.pensioen Bpf HiBiN omhoog omlaag

 

 

 

 

Pagina delen op: