Mogelijk verlagen pensioenen 2020

Mogelijk moet ook Bpf HiBiN de pensioenen verlagen 2020.

De pensioenfondsen zijn de laatste maanden regelmatig in het nieuws. Volgend jaar moeten verschillende fondsen moeten vanwege de lage dekkingsgraad de pensioenen waarschijnlijk verlagen (korten). Hoe staat Bpf HiBiN ervoor? Dit jaar zijn de pensioenen gelijk gebleven. Maar voor het jaar 2020 is de kans dat Bpf HiBiN de pensioenen moet verlagen helaas groter.

Begin 2020 wordt bekend of ook Bpf HiBiN de pensioenen daadwerkelijk moet verlagen. Ook weten we dan hoe groot deze verlaging is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de ontwikkeling van de rente en de rendementen op onze beleggingen. Als Bpf HiBiN de pensioenen moet verlagen laten we u dit zo snel mogelijk weten per brief, via de website en onze Pensioenflits.

Via onze website blijft u op de hoogte van de tussentijdse ontwikkelingen. Daarnaast hebben we voor u een uitleg samengesteld over het hoe en waarom van het verlagen. De uitleg geven we u via antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Die vindt u hier. Deze informatie passen we de komende maanden zo snel mogelijk aan bij nieuwe ontwikkelingen.

Mogelijk worden de regels voor het verlagen dit jaar nog aangepast

Dit bericht is gebaseerd op de huidige regels voor het verlagen van de pensioenen. De verlaging waar Bpf HiBiN mogelijk mee te maken krijgt, wordt ‘herstelplankorting’ genoemd (zie de vraag “Waarom moet Bpf HiBiN verlagen?” voor de uitleg hierover). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft al laten weten dat het de regels voor herstelplankorting aan wil passen. Deze eventuele aanpassing van de regels wordt niet eerder dan 20 november 2019 bekendgemaakt.

Meer informatie over de dekkingsgraad vindt u hier.

 

Pagina delen op: