Gepensioneerd > Wonen in het buitenland

Wonen in het buitenland

Als u met pensioen bent, wilt u misschien in een ander land gaan wonen. Bpf HiBiN betaalt gewoon uw ouderdomspensioen uit. U kunt overal uw ouderdomspensioen ontvangen, waar u ook woont.

U krijgt uw ouderdomspensioen in euro’s. U kunt een Nederlandse bankrekening houden voor uw ouderdomspensioen en AOW. Dan hoeft u verder niets te regelen. Wilt u uw ouderdomspensioen op een buitenlandse rekening ontvangen? Geef dan de IBAN en BIC aan ons door. De kosten van de buitenlandse bank betaalt u zelf.

Een verhuizing naar het buitenland moet u zelf aan ons doorgeven. Als u verhuist naar een plek buiten Nederland, vragen wij u ieder jaar om een bewijs dat u nog leeft. Want wij horen niet automatisch als u bent overleden. In het land waar u woont kunt u het formulier ‘Bewijs van in leven zijn’ laten invullen bij:

  • de Nederlandse ambassade
  • het Nederlandse consulaat
  • de plaatselijke burgerlijke stand
  • of een plaatselijke notaris

 
Zorg dat u dit formulier jaarlijks op tijd naar ons toestuurt. Doet u dit namelijk niet, dan stopt de betaling van uw ouderdomspensioen. U kunt het formulier hier downloaden.

Wat moet u doen?

Gaat u in het buitenland wonen? Geef ons dan de IBAN en BIC door. Ook moet u ons jaarlijks een Bewijs van in leven zijn toesturen.