Gepensioneerd > Verhuizen

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan kan het zijn dat u actie moet ondernemen. Dat hangt er van af of u verhuist binnen Nederland of dat u naar het buitenland verhuist.

Verhuizen binnen Nederland
Verhuizingen binnen Nederland hoeft u niet door te geven aan Bpf HiBiN. Wij worden automatisch via de Basisregistratie Personen (BRP) op de hoogte gesteld van uw nieuwe adres.


Verhuizen naar het buitenland

Verhuist u naar het buitenland, terwijl u nog bij een bij Bpf HiBiN aangesloten bedrijf werkt, moet u ons dat wel laten weten. We kunnen dan niet uitgaan van een automatische melding van het BRP.

Als u na uw pensionering in een ander land woont, betaalt Bpf HiBiN ook gewoon uw ouderdomspensioen uit. Het maakt niet uit waar u woont, u kunt overal uw ouderdomspensioen ontvangen. Een verhuizing naar het buitenland moet u wel zelf aan ons doorgeven. En stuurt u ons jaarlijks een ‘Bewijs van in leven zijn’.

Het ouderdomspensioen keren wij uit in euro’s. U kunt hiervoor een Nederlandse bankrekening aanhouden, dan hoeft u verder niets te regelen. Wilt u uw ouderdomspensioen op een buitenlandse rekening ontvangen? Geef dan de IBAN en BIC Code aan ons door. Eventuele kosten van de buitenlandse bank komen voor uw eigen rekening.

Wat moet u doen?

Verhuist u naar het buitenland laat het ons dan weten. Gebruik hiervoor het formulier ‘Bewijs van in leven zijn’.