Gepensioneerd > Verhuizen

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan kan het zijn dat u actie moet ondernemen. Dat hangt er van af of u verhuist binnen Nederland of dat u naar het buitenland verhuist.

Verhuizen binnen Nederland
Verhuizingen binnen Nederland hoeft u niet door te geven aan Bpf HiBiN. Wij worden automatisch via de Basisregistratie Personen (BRP) op de hoogte gesteld van uw nieuwe adres.

Verhuizen naar het buitenland

Verhuist u naar het buitenland, terwijl u nog bij een bij Bpf HiBiN aangesloten bedrijf werkt, moet u ons dat wel laten weten. We kunnen dan niet uitgaan van een automatische melding van het BRP.

Als u na uw pensionering in een ander land woont, betaalt Bpf HiBiN ook gewoon uw ouderdomspensioen uit. Het maakt niet uit waar u woont, u kunt overal uw ouderdomspensioen ontvangen. Een verhuizing naar het buitenland moet u wel zelf aan ons doorgeven. En stuurt u ons jaarlijks een ‘Bewijs van in leven zijn’.

Het ouderdomspensioen keren wij uit in euro’s. U kunt hiervoor een Nederlandse bankrekening aanhouden, dan hoeft u verder niets te regelen. Wilt u uw ouderdomspensioen op een buitenlandse rekening ontvangen? Geef dan de IBAN en BIC Code aan ons door. Eventuele kosten van de buitenlandse bank komen voor uw eigen rekening.

Wat moet u doen?

Verhuist u naar het buitenland laat het ons dan weten. Gebruik hiervoor het formulier Bewijs van in leven zijn.

Verhuizen vanuit het buitenland naar Nederland?
Verhuist u vanuit het buitenland naar Nederland? Dit hoeft u niet door te geven aan Bpf HiBiN. Wij worden automatisch via de Basisregistratie Personen (BRP) op de hoogte gesteld van uw nieuwe adres. We vragen geen ‘Bewijs van in leven zijn’ meer bij u op.