Gaat Bpf HiBiN de pensioenen verhogen?

In de media las u het vast al: verschillende pensioenfondsen verhogen de pensioenen of gaan dat doen op 1 januari 2023. Bent u deelnemer of pensioengerechtigde bij Bpf HiBiN? Dan vraagt u zich natuurlijk af of uw pensioen ook wordt verhoogd en zo ja, met hoeveel.

Stijging dekkingsgraad door stijgende rente
De actuele (maand)dekkingsgraad van Bpf HiBiN is eind oktober 2022 door de oplopende rente gestegen naar 115,5%. De beleidsdekkingsgraad (een gemiddelde van de afgelopen 12 maanden) steeg ook, namelijk naar 107,4%. Dat is 4,2% hoger dan de beleidsdekkingsgraad van eind juni 2022.

Verhoging pensioen Bpf HiBiNDekkingsgraad..?
‘Dekkingsgraad’ klinkt ingewikkelder dan het is. Het is eigenlijk heel simpel: het laat zien hoe Bpf HiBiN er financieel voor staat. Maar waarom is die dekkingsgraad zo belangrijk? Dat is omdat hij aangeeft of pensioenen wel of niet verhoogd kunnen worden. Aan de dekkingsgraad lees je namelijk af hoeveel geld een pensioenfonds op dit moment heeft (het vermogen) en hoeveel geld er nodig is om de pensioenen nu én later te betalen (de pensioenverplichtingen). Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter.

Wanneer besluit Bpf HiBiN over verhoging?
Op 12 december komt het bestuur bij elkaar om te besluiten of een pensioenverhoging mogelijk is en zo ja, met hoeveel. Natuurlijk laten wij u dat dan zo snel mogelijk weten.

Meer weten?
Als u na het lezen van dit nieuwsbericht (andere) vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wist u trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op deze website, bij de veelgestelde vragen?

Pagina delen op: