Bpf HiBiN kan pensioenen nog niet verhogen

Waarschijnlijk heeft u via de media al begrepen dat een aantal (grote) pensioenfondsen vanaf 1 juli 2022 de pensioenen gaan verhogen.
Bpf HiBiN kan dat jammer genoeg (nog) niet.

Regels tijdelijk versoepeld

De regels om pensioenen te mogen verhogen (dit wordt ook wel toeslagverlening of indexatie genoemd) zijn door de overheid vanaf 1 juli 2022 tijdelijk versoepeld. Dat is besloten met het oog op het nieuwe pensioenstelsel. De belangrijkste versoepeling is dat de beleidsdekkingsgraad en actuele dekkingsgraad hoger moeten zijn dan 105%. Dat was eerst 110%. Een uitleg over de beleidsdekkingsgraad en actuele dekkingsgraad vindt u hier.

Beleidsdekkingsgraad Bpf HiBiN nog te laag om pensioenen te verhogen

Doordat de rente gestegen is, zijn de afgelopen maanden ook bij Bpf HiBiN de actuele dekkingsgraad en de beleidsdekkingsgraad gestegen. De beleidsdekkingsgraad van Bpf HiBiN was op 30 juni 103,1%, de actuele dekkingsgraad 110,7%. Helaas is de beleidsdekkingsgraad bij Bpf HiBiN op dit moment lager dan de benodigde 105% en dus nog onvoldoende om de pensioenen te verhogen.

Bpf HiBiN kan pensioenen nog niet verhogen

 

Wat gaat het bestuur van Bpf HiBiN doen?

Het bestuur wil uiteraard de pensioenen verhogen als dat mag en kan. Voorwaarde is wel dat een verhoging op een evenwichtige manier gebeurt. Voor alle generaties, zowel jong als oud. Momenteel onderzoekt het bestuur of en onder welke voorwaarden de pensioenen worden verhoogd zodra een beleidsdekkingsgraad van (meer dan) 105% wordt bereikt.

 

Heeft u vragen? We helpen u graag!

Mocht u na het lezen van dit nieuwsbericht nog (andere) vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wist u trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op deze website, bij de veelgestelde vragen.

 

Pagina delen op: