Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen bij bij

Heeft u een vraag, kijk dan hieronder naar de veelgestelde vragen. Misschien is uw vraag al eens gesteld en staat het antwoord er tussen.

 

Vragen over ziekte en overlijden

Nee, dit hoeft niet. Uw werkgever geeft dit aan ons door.

Als u arbeidsongeschikt bent, blijft u gedeeltelijk pensioen opbouwen. Het pensioenfonds betaalt een gedeelte van de pensioenpremie voor u. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vindt u hier.

Nee, dit hoeft niet wanneer u in Nederland woont. Dan geeft de gemeente het overlijden aan ons door. Uw nabestaanden ontvangen een bericht van ons over de uitkering van het partner- en wezenpensioen.

Woont u in het buitenland? Dan moet uw overlijden wel bij ons worden gemeld. Wij krijgen dit niet door vanuit het buitenland.

Zolang u werkt binnen de handel in bouwmaterialen, bouwt u ieder jaar een stukje partnerpensioen op. Dit noemen we het partnerpensioen op opbouwbasis. Dit partnerpensioen komt tot uitkering wanneer u overlijdt.

Heeft u geen partner, of ontvangt uw partner zelf een ouderdomspensioen? Dan wordt het partnerpensioen op uw pensioendatum teruggeruild naar een hoger ouderdomspensioen voor uzelf. Uw partner moet hier wel schriftelijk toestemming voor geven