Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen bij bij

Heb je een vraag, kijk dan hieronder naar de veelgestelde vragen. Misschien is jouw vraag al eens gesteld en staat het antwoord er tussen.

 

Vragen over ziekte en overlijden

Nee, dit hoeft niet. Jouw werkgever geeft dit aan ons door.

Als je arbeidsongeschikt bent, blijf je gedeeltelijk pensioen opbouwen. Het pensioenfonds betaalt een gedeelte van de pensioenpremie voor je. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vind je hier.

Nee, dit hoeft niet wanneer je in Nederland woont. Dan geeft de gemeente het overlijden aan ons door. Jouw nabestaanden ontvangen een bericht van ons over de uitkering van het partner- en wezenpensioen.

Woon je in het buitenland? Dan moet jouw overlijden wel bij ons worden gemeld. Wij krijgen dit niet door vanuit het buitenland.

Zolang je werkt binnen de handel in bouwmaterialen is er een partnerpensioen voor je partner verzekerd. Dit noemen we het partnerpensioen op risicobasis. Dit partnerpensioen komt tot uitkering wanneer jij overlijdt voordat je met pensioen gaat

Zodra je met pensioen gaat, of eerder wanneer je de handel in bouwmaterialen verlaat, vervalt het partnerpensioen op risicobasis. Dit betekent dat er geen uitkering voor jouw partner is wanneer jij overlijdt. Om dit te voorkomen ruilen we een deel van het opgebouwde ouderdomspensioen uit naar partnerpensioen. Dit partnerpensioen komt tot uitkering wanneer jij overlijdt.