Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Wat moet je doen bij → Verhuizen

Verhuizen

Wat moet je doen bij bij
Verhuizen

Ga je verhuizen? Dan kan het zijn dat je actie moet ondernemen. Dat hangt er van af of je verhuist binnen Nederland of dat je naar het buitenland verhuist.

Verhuizen binnen Nederland
Verhuizingen binnen Nederland hoef je niet door te geven aan Bpf HiBiN. Wij worden automatisch via de Basisregistratie Personen (BRP) op de hoogte gesteld van jouw nieuwe adres.

 
Verhuizen naar het buitenland

Verhuis je naar het buitenland, terwijl je nog bij een bij Bpf HiBiN aangesloten bedrijf werkt, moet je ons dat wel laten weten. We kunnen dan niet uitgaan van een automatische melding van het BRP.

Als je na jouw pensionering in een ander land gaat wonen, betaalt Bpf HiBiN ook gewoon jouw ouderdomspensioen uit. Het maakt niet uit waar je woont, je kunt overal jouw ouderdomspensioen ontvangen. Een verhuizing naar het buitenland moet je wel zelf aan ons doorgeven. En je moet Bpf HiBiN jaarlijks een 'Bewijs van in leven zijn' sturen.

Het ouderdomspensioen keren wij uit in euro's. Je kunt hiervoor een Nederlandse bankrekening aanhouden, dan hoef je verder niets te regelen. Wil je het ouderdomspensioen op een buitenlandse rekening ontvangen? Geef dan de IBAN en BIC Code aan ons door. Eventuele kosten van de buitenlandse bank komen voor jouw eigen rekening.

Minder AOW?
Als je in Nederland woont, bouw je gedurende 50 jaar aan jouw AOW en na je pensionering ontvang je de volledige AOW-uitkering. Voor elk jaar dat je in het buitenland woont, krijg je 2% minder AOW uitgekeerd. Woon je bijvoorbeeld 5 jaar in het buitenland, dan mis je 5 x 2% = 10% van jouw AOW.

Wil je meer weten over de AOW? Klik dan hier.

Wat moet je doen?

Verhuis je naar het buitenland, terwijl je nog bij een bij de HiBiN aangesloten bedrijf werkt, laat het ons dan weten. Gebruik hiervoor het formulier ‘Bewijs van in leven zijn’.

Stel je vraag