Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Wat moet je doen bij → Uitstel van jouw pensioenuitkering

Uitstel van jouw pensioenuitkering

Wat moet je doen bij bij
Uitstel van jouw pensioenuitkering

Je kunt er ook voor kiezen om jouw ouderdomspensioen op een later tijdstip te ontvangen. Dit noemen we uitstel van de pensioenuitkering. Uitstel mag ook wanneer je de AOW-uitkering van de overheid ontvangt. Na het bereiken van de 67-jarige leeftijd kun je jouw pensioenuitkering nog maximaal drie jaar uitstellen. De pensioenuitkering gaat uiterlijk in op de eerste dag van de maand na het bereiken van de 70-jarige leeftijd.

Ook wanneer je een baan buiten de branche voor handel in bouwmaterialen hebt, mag je jouw pensioenuitkering bij Bpf HiBiN uitstellen. Je moet elk jaar opnieuw aantonen dat je nog een dienstverband hebt bij een werkgever.

Wanneer je de pensioenuitkering uitstelt, wordt de maandelijkse uitkering van het ouderdomspensioen hoger. Daarnaast kun je pensioen op blijven bouwen wanneer je nog geen 67 jaar bent. Jouw opgebouwde ouderdomspensioen mag, na uitstel, niet hoger zijn dan 100% van het pensioengevend salaris. Is dit wel zo, dan moet je jouw pensioenuitkering in laten gaan.

Uiterlijk drie maanden voordat je de 67-jarige leeftijd bereikt, moet je aan ons doorgeven dat je jouw pensioenuitkering wilt uitstellen. Je moet dit schriftelijk aan ons doorgeven.

Wat moet je doen?

Je hoeft geen actie te ondernemen.

 

Stel je vraag