Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Wat moet je doen bij → Overlijden

Overlijden

Wat moet je doen bij bij
Overlijden

Als jij overlijdt, keert Bpf HiBiN maandelijks een pensioen uit aan jouw (ex-)partner en jouw kinderen.

Wat ontvangt jouw partner?
Het partnerpensioen dat jouw partner ontvangt is 70% van het ouderdomspensioen dat je zou opbouwen als jij tot je 67ste zou doorwerken. Jouw partner ontvangt dit bedrag jaarlijks zolang hij of zij in leven is. Het bedrag wordt uitgekeerd in maandelijkse termijnen.

Woon je samen en wil je weten of je partner recht heeft op partnerpensioen? Klik dan hier.

Wat ontvangen jouw kinderen?
Het wezenpensioen bedraagt 14% van het ouderdomspensioen dat je zou opbouwen als jij tot je 67ste zou doorwerken. Jouw kinderen ontvangen dit bedrag jaarlijks totdat ze de 18-jarige leeftijd bereiken. Studeren ze na de 18-jarige leeftijd nog? Dan ontvangen ze het wezenpensioen zolang de studie duurt. Het wezenpensioen stopt wanneer jouw kinderen 27 jaar worden. Het bedrag wordt uitgekeerd in maandelijkse termijnen.

Wat ontvangt jouw ex-partner?
Ben je gescheiden en kom jij te overlijden? Dan heeft jouw ex-partner recht op een deel van het partnerpensioen. Dit geldt alleen wanneer jullie samen waren toen jij pensioen opbouwde in de regeling van Bpf HiBiN. Het gedeelte waar jouw ex-partner recht op heeft wanneer jij overlijdt, noemen we het bijzonder partnerpensioen.

Het bijzonder partnerpensioen is het partnerpensioen dat je hebt opgebouwd tot de datum dat jullie uit elkaar gingen.

Let op: Je ex-partner heeft ook recht op bijzonder partnerpensioen wanneer jullie een geregistreerd partnerschap hadden of jullie samenwoonden met een notarieel samenlevingscontract.

Je overlijdt nadat je uit dienst bent bij jouw werkgever
Zowel het partner- als het wezenpensioen is verzekerd op opbouwbasis. Dat wil zeggen je ieder jaar naast het ouderdomspensioen ook een stukje partner- en wezenpensioen opbouwt. Verlaat je de handel in bouwmaterialen, dan vervalt dit partner- en wezenpensioen niet. Wanneer jij overlijdt nadat je uitdienst bent bij jouw werkgever, ontvangen jouw partner en kinderen een uitkering van het opgebouwde partner- en wezenpensioen. 

Het opgebouwde partnerpensioen bedraagt 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen. Jouw partner ontvangt dit bedrag jaarlijks zolang hij of zijn in leven is. Het bedrag wordt uitgekeerd in maandelijkse termijnen.

Het opgebouwde wezenpensioen bedraagt 14% van het opgebouwde ouderdomspensioen. Jouw kinderen ontvangen dit bedrag jaarlijks totdat ze de 18-jarige leeftijd bereiken. Studeren ze na de 18-jarige leeftijd nog? Dan ontvangen ze het wezenpensioen zolang de studie duurt. Het wezenpensioen stopt wanneer jouw kinderen 27 jaar worden. Het bedrag wordt uitgekeerd in maandelijkse termijnen.

 

 

Wat moet je doen?

Je nabestaanden hoeven geen actie te ondernemen.

 

Stel je vraag