Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Informatie over → AOW

AOW

Wat moet je doen bij bij

De AOW is een basispensioen voor alle Nederlanders. Je ontvangt AOW vanaf de dag dat je de AOW-leeftijd bereikt. Deze leeftijd is niet voor iedereen gelijk en hangt af van jouw geboortedatum. Woon of werk je in Nederland, dan ben je zeer waarschijnlijk verzekerd voor de AOW. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt het AOW-pensioen uit.

De AOW-leeftijd is gedeeltelijk gekoppeld aan de levensverwachting. Per jaar dat de levensverwachting stijgt, schuift de AOW-leeftijd met 8 maanden mee omhoog. De AOW-leeftijd is nu definitief vastgesteld tot 2025. De AOW leeftijd is nu 66 jaar en 4 maanden. Dit blijft zo tot 2021. Daarna gaat de AOW-leeftijd in stappen omhoog:

  •  In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden. 
  •  In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden.
  •  In 2024 is de AOW-leeftijd 67 jaar.
  •  In 2025 is de AOW-leeftijd 67 jaar.

Let op: De stijging van de AOW-leeftijd heeft alleen gevolgen voor het moment dat u de AOW-uitkering van de overheid ontvangt. De leeftijd waarop u de uitkering van het ouderdomspensioen van Bpf HiBiN verandert niet. Deze is nog steeds 67 jaar.

Ontvangt u de uitkering van uw AOW al eerder dan de leeftijd van 67 jaar en wilt u ook de pensioenuitkering van Bpf HiBiN als? Dan ontvangt u van Bpf HiBiN een brief waarin we uitleggen hoe u dit aan kunt vragen.

Op de site van de SVB vind je antwoorden op de volgende vragen die je zou kunnen hebben: