Bpf HiBiN
Bpf HiBiN zoeken
Home → Informatie over → Inkomen na pensionering

Inkomen na pensionering

Wat moet je doen bij bij
Inkomen na pensionering

Als je later niet meer werkt, ontvang je geen salaris meer. Jouw inkomen bestaat dan uit een AOW-uitkering van de overheid, een pensioen van Bpf HiBiN en (eventueel) een pensioenuitkering van een ander pensioenfonds of een lijfrente van een verzekeringsmaatschappij.

Nu je gaat werken in de bouwmaterialenhandel doe je mee aan de pensioenregeling van Bpf HiBiN. Dat betekent dat je later van dit pensioenfonds een pensioenuitkering krijgt. Nu je werkt, bouw je elk jaar een deel van jouw pensioen op. Dit pensioen noemen we ouderdomspensioen. Je hebt recht op een pensioenuitkering de eerste dag van maand nadat je je 67-jarige leeftijd bereikt. Aan het eind van elke maand ontvang je een bedrag, zolang je leeft.

Word je bijvoorbeeld 67 jaar op 9 oktober 2027, dan heb je recht op ouderdomspensioen vanaf 1 november 2027. De eerste uitkering ontvang je aan het eind van de maand.

Jouw AOW-uitkering
Je ontvangt straks niet alleen een pensioenuitkering van Bpf HiBiN. Ook ontvang je een AOW-uitkering van de overheid. De AOW is iets heel anders dan de pensioenuitkering van Bpf HiBiN. Voor elk jaar dat je vanaf jouw vijftiende jaar legaal in Nederland woont of werkt, bouw je 2% AOW op. Je bouwt dus normaal gesproken 50 jaar AOW op. Ben je een paar jaar in het buitenland geweest of heb je in het buitenland gewerkt? Dan ontvang je voor die jaren geen AOW. Hou hier dus rekening mee.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzorgt de AOW-uitkeringen. Als je meer wilt weten over de AOW kun je contact opnemen met de SVB. Het telefoonnummer is (020) 656 56 56. Je kunt ook kijken op de website www.svb.nl. Hier vind je alle informatie over de AOW.

Pensioen van een ander pensioenfonds
Heb je vroeger buiten de bouwmaterialenbranche gewerkt? Dan heb je waarschijnlijk ook pensioen opgebouwd bij een ander pensioenfonds. Ook dit fonds kan later een pensioenuitkering geven. Mogelijk stuurt dit fonds jou elke vijf jaar een overzicht. Daarin staat hoeveel pensioen je bij dat pensioenfonds hebt opgebouwd.

Heb je geen overzicht of alleen een oud overzicht? Informeer dan bij jouw vroegere pensioenfonds hoeveel pensioen je daar hebt opgebouwd. Weet je de naam van dat fonds niet meer? Dat kun je navragen bij jouw ex-werkgever waar je toen pensioen opbouwde. Ook kun je gebruik maken van www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vind je een totaal overzicht van het pensioen dat je in het verleden hebt opgebouwd.